bio-alga.si uporablja piškotke za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Zaprite okno in se z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Preberite si pogoje poslovanja na strani bio-alga.si:pogoji poslovanja

© dizajn reb.si
® ™ bio-alga.si - vse pravice pridržane

Bio Alga SHOP Gnojilo za vaš vrt


Diatomeje se pojavljajo v skoraj vsakem okolju, ki vsebuje vodo. To ne vključuje le oceanov, morij, jezer in potokov, ampak tudi prst. Pred 30 milijoni let naj bi se diatomeje oblikovale v globoka, kredasta nahajališča diatomejske zemlje. Diatomeje
izkopavajo in zmeljejo v prah, ki je videti in se nam zdi podoben pudru za telo. Ta prah lahko daje občutek ostrosti, podoben občutku prahu iz plovca, zaradi visoke poroznosti pa je zelo lahek. Količina 1kg.TRGOVINA

GALERIJA

TRGOVINA

Diatomejska zemlja - za zatiranje škodljivcev

Diatomejska zemlja - za zatiranje škodljivcev
Diatomejska zemlja - za zatiranje škodljivcevDiatomejska zemlja - za zatiranje škodljivcev

Diatomeje se pojavljajo v skoraj vsakem okolju, ki vsebuje vodo. To ne vključuje le oceanov, morij, jezer in potokov, ampak tudi prst. Pred 30 milijoni let naj bi se diatomeje oblikovale v globoka, kredasta nahajališča diatomejske zemlje. Diatomeje
izkopavajo in zmeljejo v prah, ki je videti in se nam zdi podoben pudru za telo. Ta prah lahko daje občutek ostrosti, podoben občutku prahu iz plovca, zaradi visoke poroznosti pa je zelo lahek. Količina 1kg.

Za živilsko uporabo mora biti pridobljen iz sladke vode tako kot naš. Izdelek iz Peruja.

Za kaj se lahko uporablja diatomejska zemlja?

Zatiranje škodljivcev

Za žuželke je diatomejska zemlja smrtonosen prah z mikroskopskimi, ostrimi robovi, ki predrejo njihovo zaščitno povrhnjico, tako da se izsušijo. Ena od prednosti diatomejske zemlje pri zatiranju žuželk je, da žuželke ne morejo razviti odpornosti nanjo. Diatomejska zemlja ne škoduje črvom in drugim koristnim mikroorganizmom v prsti. Uporablja se lahko proti polžem, listnim ušem, muham, ličinkam in gosenicam, klopom, trtnim zavijačem, lepenjcem, mravljam itd.

Na vrtu je diatomejsko zemljo mogoče nanašati z nanašalcem prahu. Vedno nosite masko za prah. Najprimernejši čas za nanašanje prahu je takoj po rahlem dežju ali zelo zgodaj zjutraj, ko je na listju rosa, saj to pomaga, da se prah dobro oprime listja. Lahko se nanaša tudi moker. Metoda mokrega pršenja deluje, vendar šele po tem, ko se tekočina posuši. Zmešajte 2–4 žlice na 5 litrov vode in razpršite po trati, grmovju, rastlinah, deblih in temeljih zgradb. Ko se mešanica posuši, ima enak učinek dehidracije kot sam suhi prah. Mokro razpršena snov bolje prekrije listje in druge površine kot suhi prah, zato je zatiranje žuželk boljše. Pri mokrem pršenju se obdrži dlje, nanašanje suhega prahu pa je bolj učinkovito, kadar želite žuželke pokončati hitro. Če je diatomejska zemlja mokra, ni učinkovita pri ubijanju žuželk. Doma se lahko uporablja za zatiranje bolh in stenic.

Za živali

Diatomejska zemlja je zelo uporabna pri zatiranju bolh in klopov pri mačkah in psih.

  • Diatomejsko zemljo nežno nanesite na dlako ljubljenčka, pa tudi na posteljnino in preproge. Traja lahko tri dni, da diatomejska zemlja opravi svoje delo, zato jo vsaj toliko časa pustite na preprogah in šele nato posesajte.
  • Če diatomejsko zemljo psi uživajo en teden, lahko to odpravi gliste, bičeglavce, podančice in kavljičaste gliste, pri trakuljah pa je manj učinkovita. Žival je treba z njo hraniti vsaj en mesec, da se pokončajo tudi jajčeca in črvi, ki se premikajo v želodec in iz njega.
  • Še posebej dobra je za piščance, saj ubija pršice in uši. Potrosite po mestih, kjer se piščanci valjajo, in zmešajte s krmo. Ubija tudi notranje zajedavce in predstavlja dober vir kalcija pri prehrani.

Za ljudi

Diatomejska zemlja je naravno razstrupljevalno sredstvo, bogato s silicijevim dioksidom, zato ubija zajedavce in viruse, ki povzročajo bolezni, hkrati pa pomaga čistiti kri in ojačati kosti. Silicijev dioksid prav tako pomaga iz telesa izločati težke kovine, kot je aluminij, zaradi česar je popolna za intenzivno razstrupljanje.

Koristi
  • Izboljšano zdravje sklepov in vezi
  • Pomaga preprečevati nizko kostno maso (osteoporozo)
  • Razstrupljanje in odstranjevanje težkih kovin
  • Boljše delovanje jeter in debelega črevesa
  • Bolj zdrava koža, lasje in nohti
  • Izboljšana prebava
  • Pomaga ublažiti simptome menopavze
Koliko diatomejske zemlje naj uživam?
30 zaporednih dni zaužijte 1–2 žlici na dan, ki ju zmešate z neko vrsto tekočine ali hrane, na primer z jogurtom, sokom ali kašo. Po tem pa vsak tretji ali četrti dan. Nima neprijetnega okusa. Ker se ne raztopi, med pitjem večkrat premešajte, da preprečite usedanje.

Pri nekaterih ljudeh povzroči višjo raven energije, zato je verjetno bolje, da je ne uživate tik pred spanjem.

Diatomejska zemlja je zelo fin prah. Pri uporabi tega izdelka vedno nosite masko za prah.


25,00 €Izdelki v akciji


Hvala za vaš obisk, vedno ste dobrodošli!TRGOVINA
BioAlga-alga-promocijaBioAlga-alga-promocija

Suha slama je dober material, saj pripomore k dobremu prezračevanju vašega komposta, ker ustvari veliko zračnih odprtin za dotok zraka v sam kompost. Slame ne pozabite namočiti, saj bo v nasprotnem primeru proces razkrajanja zelo dolg. Slama zagotovo spada v »rjavo« kategorijo in za hitrejšo razgradnjo zahteva mešanje s sestavinami iz »zelene« kategorije. V mnogih hlevih uporabljajo slamo kot steljo za konje – takšne vrste slama je pomešana s konjskim gnojem ter urinom, zato se hitreje razkraja.
Če živite na območju, kjer se listje še vedno meče stran kot odpadek, ga vrzite na svoj kompost. Listje je na splošno odlična sestavina komposta. Listje se lahko posede in s tem zapre dotok zraka, zato je treba paziti, da ni nagneteno v kepe ter da je enakomerno razporejeno v zelo tankih plasteh.
Mrtvo, suho listje spada v »rjavo« kategorijo, medtem ko živo, zeleno listje vsebuje veliko dušika in spada v »zeleno« kategorijo.Delite nas na socialnem omrežju

Družabna omrežja nam omogočajo, da objavljamo podatke o sebi, sporočamo drugim, kaj počnemo, kaj nas veseli ter celo kje v nekem trenutku smo. Povezovanje z ljudmi, ki nam sledijo in nas spremljajo na socialnih omrežjih gradimo poseben odnos.Predvsem pri objavljanju vsebine in objav.


Bio Alga SHOP Gnojilo za vaš vrt

bio-alga.si

×
d

LIST

Izpolnite vsa polja!!

podatki za pošiljanje

SPLETNA TRGOVINA SHOP

podatki za račun

Izberite način plačila

eur

eur

Pakiranje: 0,00 €

eur

eur

Preberite si pogoje poslovanja na strani bio-alga.si: pogoji poslovanja

Račun vam bomo izdali v pisni obliki ob prejemu naročila.

bio-alga.si omogoča spletno trgovino na območju RS

Kupca zavezujejo splošni pogoji, ki so veljavni v trenutku nakupa (oddaje spletnega naročila), to je, ko svoj nakup potrdi s klikom na »Zaključi nakup«.