X

bio-alga.si uporablja piškotke za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Zaprite okno in se z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Preberite si pogoje poslovanja na strani pogoji poslovanja

X

©dizajn reb.si
® ™ bio-alga.si - vse pravice pridržane

Bio-Alga Kontaktna stran


Matic Cesar s.p.


TRGOVINA
KONTAKTKONTAKT

Veliko večino plevela in starih vrtnih rož lahko kompostiramo. Izogibajte se plevelu, ki je prešel v seme, ker lahko seme v toplem kompostu preživi. Nekatere vrste plevela so škodljive , saj lahko oživijo ter živijo v samem kompostu – izogibajte se kompostiranju le-teh, razen če niso popolnoma mrtve oziroma posušene. Vrtni plevel (kot ste lahko že sami ugotovili) spada v »zeleno« kategorijo, medtem ko posušen plevel spada v »rjavo«. Lesni pepel se lahko doda na kompost, saj iz njega nastaja pepelika oz. kalijev bikarbonat, ki je odličen za vaš kompost. Nastala pepelika je še posebej dobra za sadeže, paradižnik, papriko in kumarice.

Lesni produkti spadajo v »rjavo« kategorijo, ker imajo zelo nizko vrednost dušika. Nekatere vrste žagovine, še posebej žagovina listnatih dreves, se v kompostnem sistemu hitreje razgradijo in aktivirajo. Žagovina iglavcev se razkraja počasneje. Zmešajte žagovino s kompostom ali pa jo nalagajte v tankih slojih. Grobi sekanci se v kompostu razkrajajo predolgo, zato jih raje uporabite za prekrivanje tal, razen če je na voljo ogromno časa. Pazite, da ne kompostirate sekancev ali žagovine lesa, ki je bil impregniran ali pobarvan s kemičnimi barvili – s tem lahko v organizem komposta vnesete škodljive snovi.

Bio-Alga kontakt

Pišite nam in z veseljem vam bomo posredovali vse informacije!

Vedno ste dobrodošli

Geokor, Matic Cesar s.p., geotehnične storitve

Kajuhova ulica 7, SI-2380 Slovenj Gradec

+ 386 31 574190

Tukaj nam lahko napišete vaše komentarje, predloge, pohvale, kritike ali naročila. Lahko pa nas kontaktirate kar tako, saj ste vedno dobrodošli.


Kontaktna stran

Delite nas na socialnem omrežju

bio-alga.si

×

LIST

podatki za pošiljanje

podatki za račun

eur

eur

eur

eur